Digitális tanulás-tanítás

Digitális tanulás-tanítás

BESZÉDMESTER- Beszédjavítás- terápia és olvasásfejlesztés

2012. július 23. - Remisch Annamari

Beszédmester szoftver.bmp 

A BESZÉDMESTER egy beszédjavítás- terápiára és olvasásfejlesztésre alkalmas szoftver, mely az Oktatási Minisztérium támogatásával az IKTA projekt keretében valósult meg. A programot a Szegedi Tudományegyetem munkatársai a kaposvári Siketek Iskolájának szakembereivel együttműködve hozták létre.

A szoftver a hallássérüléssel élő gyermekek beszédfejlesztésére, beszédhibás, beszédfogyatékos gyermekek logopédiai terápiájára, valamint részképességükben sérült gyermekek fejlesztő terápiájára alkalmas. A „Beszédmester” program bárki által ingyenesen felhasználható beszédjavítás- terápiára, illetve olvasásfejlesztésre. A szoftver készítői a program alkalmazását szakembereknek ajánlják a hatékony terápia elvégzéséhez  A megfelelő használathoz pontos metodikai és didaktikai leírások olvashatóak. 

A programban található feladatok (=modulok) sorrendje tetszőlegesen választható. A 'Beszédjavítás- terápia' részben a a zöngeadás, a hangerő, a ritmus, a hangutánzás, a hangfejlesztés gyakorlására láthatunk játékos feladatokat. (A hallott beszéd rögzítésére is lehetőségünk van!) Az 'Olvasásfejlesztés' részben a magánhangzók, a mássalhangzók és a fonémapárok gyakorlására alkalmas gyakorlatokat oldhatnak meg a gyerekek. 

E szoftver hatékonysága abban rejlik, hogy játékos feladatok által, önműködõ (gépi) beszédfelismerésen alapuló vizuális beszéd-kiértékelést valósít meg, amely hatékonyan támogatja a megfelelő hangképzés rögzítését és az érthetõ beszédartikuláció elsajátítását, valamint fejleszti az olvasási készséget. 

Minden szakembernek ajánlani tudom e program alkalmazását, mivel játékos, hatékony fejlesztést tesz lehetővé

.http://www.inf.u-szeged.hu/beszedmester/

Készítette: Remisch Annamária

A bejegyzés trackback címe:

https://etanar.blog.hu/api/trackback/id/tr324489901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PécsiVivien 2012.12.04. 09:26:31

Mint nyelv-és beszédfejlesztő szakos hallgató már találkoztam ezzel a programmal és nagyon tetszik.
A legérdekesebb benne tényleg a hangfelismerő opció. A gyermek a beépített mikrofonba mondja a kiejtett hangot, szót és az fogadja.

Nem csak foglalkozásokon, terápiákon használható, nyugodt szívvel ajánlanám szülőknek is gyermekük tréningezésére, szórakoztatására.
süti beállítások módosítása