Digitális tanulás-tanítás

Digitális tanulás-tanítás

IKT hírportál pedagógusoknak

2012. december 06. - vigaty

75728_178499742163881_1963487_n2.jpg

Az http://www.iot.hu egy IKT-s hírportál, ami elsősorban pedagógusoknak nyújt hasznos segítséget.

Az IOT.HU hírportál széleskörű segítséget nyújt pedagógusok számára az interaktív eszközök beszerzésétől kezdve, a különböző eszközök részletes bemutatásán túl interaktív tananyagok elkészítésében.

A honlapon a folyamatosan frissülő híreket olvasva mindig naprakészek lehetünk az IKT-s újításokban, amit tovább bővíthetünk a Blogfal olvasásával.

Az oldalon részletes leírást kaphatunk az egyes interaktív eszközökről, mint például a táblákról, projektorokról, számítógépekről, audio eszközökről és a különböző kiegészítőkről. Ezen kívül olvashatunk az iskolaadminisztrációs szoftverekről (pl. e-napló), oktatási szoftverekről, táblaszoftverekről, illetve egyéb, az információs-kommunikációs technológiában alkalmazható szoftverekről. Bemutatja a 21. század interaktív tantermét, a benne lévő "bútorokat", illetve ezek vezérlésének lehetőségét.

A honlapról letölthetők az egyes korosztályoknak megfelelő digitális tananyagok, digitális tankönyvek és hanganyagok. Különböző lehetőségeket ad IKT-s képzésekre, illetve szinte minden tantárgyra módszertani segítséget nyújt a pedagógusok részére az IKT kreatívabb, széleskörűbb alkalmazására az iskolákban óvodákban és egyéb oktatási intézményekben.

Módszertani segítséget kaphatunk akár óravázlatok formájában, illetve egyéb tippeket-trükköket olvashatunk, ami nagy segítséget nyújthat pedagógusoknak a kreatívabb óratervezésben, illetve SNI-s tanulók oktatásában. A hírportál saját "rádióval" és videóbázissal https://www.youtube.com/user/iotportal?feature=grec_index rendelkezik, ami ugyancsak az interaktív, digitális oktatásban nyújt hasznos segítséget a különböző témájú, érdekesebbnél érdekesebb hang-, illetve videóanyagokkal.

Minden pedagógus számára nagyon hasznos portálról van szó, ahol különböző módszertani segédanyagok mellett az oktatást segítő kép- illetve hanganyagokat találhatunk meg, illetve szinte mindent ami az IKT-val kapcsolatos, amivel színesebbé tehetjük tanóráinkat.

A honlapot minden pedagógus számára ajánlom, illetve azoknak is akik az ITK-s eszközök iránt érdeklődnek.

Készítette: Víg Attila
Kiegészítette: Hülber László

A bejegyzés trackback címe:

https://etanar.blog.hu/api/trackback/id/tr64950541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemes_Zoltán_szeged 2013.05.12. 21:34:47

Jó ez az oldal. Rendszeresen szoktam nézni.
süti beállítások módosítása