Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

HTML

Digitális tanulás-tanítás

Műveltségi területtől függően szeretnék közzétenni hasznos weboldalakat, alkalmazásokat, megoldásokat tanároknak, diákoknak, érdeklődőknek. Nem csak az újdonságokat szeretném megmutatni, hanem a régebbi klasszikusnak számítóakat is. Így azoknak az igényeit is szem előtt tartom, akik most kezdenek el barátkozni a digitális megoldásokkal a tanítás-tanulás területén. A Címkék nevű szövegdobozban érdemes a látogató által érdekelt terület nevére kattintani, így csak az azzal kapcsolatos bejegyzések jelennek meg. 2012-től kezdődően hallgatóimmal közösen publikálunk bejegyzéseket. Hasznos és örömökben gazdag ötletgyűjtést kívánok minden kedves látogatónak! Hülber László

Okosdoboz.hu - interaktív online feladatok alsó tagozatban

2013.06.04. 15:00 :: hulberl

okos.jpg

Az okosdoboz.hu egy olyan interaktív online feladatlap és értékesítő oldala, amely az alsó tagozat 1-4. osztályának kínál 21. századi alternatívát 6 műveltségi terület (algebra-geometria, olvasás-szövegértés, nyelvtan, vizuális kultúra, környezetismeret, ének-zene) egy-egy anyagának az elsajátításához. A teljes verziójú szoftver offline, iskolai számítógépek segítségével, internet kapcsolat nélkül is beépíthető az oktatásba segédanyagként. A segédanyag kifejezés fontos, mert nem helyettesíti a hagyományos tankönyveket és munkafüzeteket, hanem (egyenlőre) ezek mellett használható. A weboldalon a szoftvercsomag jelentős részét ingyen használhatjuk egy-egy feladat jelent kivételt.

Úgy gondolom, hogy az ilyenfajta informatikai megoldásoknak egyre nagyobb szerepet kell szánni már az alsó tagozatosak tanításában is, mert a hagyományos tanítási eszközök egyre kevésbé lesznek képesek lekötni a számítástechnikai eszközök között szocializálódó fiatalokat. A motiváló hatást tovább erősíti, ha a feladatokat interaktív táblán alkalmazzuk.

A különböző feladatok nem túlbonyolított, a funkciónak maximálisan alárendelt grafikai megoldásokkal készültek. Az adott korosztály szintjéhez igazítva, sokszínű, többségében a gyermekek (még) fejlett vizuális képességeire épít az ismeretanyag átadásához. Fontos megjegyezni, hogy a a szoftver hivatalos tankönyvi minősítéssel rendelkezik, és külön leírást tartalmaz az egyes feladatokhoz a diákok és tanárok részére is, valamint elérhetőek az egyes anyagokhoz tartozó komplett óravázlatok is. A programot tantárgyanként és évfolyamonként is meg lehet vásárolni, de természetesen egyben is hozzáférhető, az érdeklődő iskoláknak.

Készítette: Gábor Gergő
Átdolgozta: Hülber László

Szólj hozzá!

Címkék: zene interaktív általános iskola vizuális kultúra magyar nyelv környezetismeret olvasás szövegértés

A bejegyzés trackback címe:

http://etanar.blog.hu/api/trackback/id/tr234905729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.