Digitális tanulás-tanítás

Digitális tanulás-tanítás

Feladatlapok, feladatlap generátor német nyelvre

2013. június 10. - Merhameh

feladatg.JPG

Ez az ingyenesen hozzáférhető német nyelvű feladatlap-generátor hasznos segédeszköz lehet különösen német nemzetiségi vagy kéttannyelvű általános iskolákban tanító tanárok számára pl. matematika, angol vagy környezetismeret tantárgyakból, ugyanakkor használható bármilyen iskolatípusban német órán. A honlapról letölthetőek előre elkészített pdf formátumú feladatlapok, ugyanakkor lehetőségünk van a feladatlapok testreszabására, sőt saját feladatlap készítésére is. Használatához elég a német nyelv alapfokú ismerete, így nem csak német tanárok használhatják. Például a feladatlap-generátorral nagyon gyorsan készíthetünk matematika órára az alapműveletek begyakoroltatására feladatlapokat.

A feladatlap elkészítéséhez először a tantárgyat kell megadni, majd azon belül a kívánt témakört és feladattípust. Ezután lehet testreszabni a feladatlap kinézetét, pl. cím, betűméret, stílus. Végül meg lehet adni, hogy megoldással vagy anélkül szeretnénk a feladatlapot legenerálni, illetve hogy tartalmazzon-e egy mintamegoldást. Lehetőségünk van a tartalom megváltoztatására is. Ha mindezt beállítottuk, a feladatlap pdf formátumban készül el.

Kiválóan alkalmas ismétlő- és gyakorlófeladatlapok elkészítésére, extra gyakorlásnak kiegészítésként a tankönyvi feladatokhoz. Segítségével pillanatok alatt előállíthatunk különböző nehézségű feladatlapokat és feladatlapváltozatokat, így egyénre szabott feladatlapokat is, ami megkönnyíti a differenciált oktatás megvalósítását.

http://www.grundschulstoff.de

Készítette: Tóth Katalin

A bejegyzés trackback címe:

https://etanar.blog.hu/api/trackback/id/tr575185315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása