Digitális tanulás-tanítás

Digitális tanulás-tanítás

Fidelio. A zene mindenkié

2012. április 25. - csibajudit

fid.jpgKritika, interjú, riport a komolyzene, a magyar opera, a jazz és a koncertek világából.

A fidelio.hu oldalon naponta frissülő hírek, ajánlók, koncertkritikák olvashatók. Elsősorban ének-, zenetanároknak, zenészeknek ajánlanám, illetve azoknak a műkedvelőknek, akiket érdekel mi történik a magyar zeneéletben, beleértve a komolyzenét, operát, operettet, musicalt és a jazz, folk, world műfajt.

A Fidipédiában www.fidelio.hu/fidipedia könnyedén megtalálhatjuk zeneszerzők, híres előadók, zenetanárok életrajzát, zeneművek elemzését, olvashatunk különböző együttesekről, társulatokról. Megtudhatjuk milyen eseménynek az évfordulója van aznap, de mi magunk is megadhatunk egy konkrét dátumot. Tanulási-tanítási módszertani szempontból jól használható a fidipédia, mert röviden, érthetően fogalmazza meg a legfontosabb információkat. Órai és otthoni használatra is kiváló. 

Kinézhetünk koncerteket, majd ha szerencsénk van elolvashatjuk a róla szóló kritikát. Izgalmas interjúkat olvashatunk magyar és külföldi előadókkal. A videótárban talált felvételekkel betekintést nyerhetünk akár a kulisszák mögé is, próbákról készült felvételeket, interjúkat nézhetünk nem csak komolyzenei témában.

A galériában előadásokon, zenei eseményeken készült képeket nézegethetünk, ha lemaradtunk róla. Órán a galériában található, témába vágó képeket fel lehet használni, megbeszélni ki(k) láthatóak a képen, melyik mű szereplői vannak az adott jelenetben. 

Nem csak a zeneélet eseményeit követhetjük nyomon, hanem a tánc, a képzőművészet és a színházi élet eseményeit is. Ajánlom rajz-, művészettörténet-, magyar- és történelemtanároknak is. 

http://www.fidelio.hu

Készítette: Csiba Judit
Átdolgozta: Hülber László

A bejegyzés trackback címe:

https://etanar.blog.hu/api/trackback/id/tr684472502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása