Digitális tanulás-tanítás

Digitális tanulás-tanítás

Digitális idővonal

2012. október 03. - mmoni03

dipity3.jpg

A www.dipity.com oldalon regisztráció után szerkeszthetünk idővonalat. A különböző eseményekhez csatolhatunk képet, videót, linket, illetve leírást. Az elkészült eseménysort nézhetjük az időskálán, de lapozható formában is megtekinthetjük.

Jól használható a reál tárgyaknál a tudománytörténet fontos eseményeinek bemutatásához, különböző elméletek fejlődésének szemléltetéséhez. Humán tárgyaknál például életrajzok vagy történelmi események feldolgozásához , folyamtok átlátásához kiválóan alkalmazható. 

Használható előre elkészítve szemléltetésként, de az órán közösen készítve az anyag feldolgozásához is, például csoportmunkában, ahol a különböző csoportok eltérő események bemutatását dolgozhatják ki, és ezt rögzíthetik az egyes dátumokhoz. Önálló gyűjtőmunka készítéséhez is ajánlhatjuk. Az elkészült anyagok bemutatására a digitális tábla a legalkalmasabb platform.

Az elkészült munkát megosztható, illetve jogosultság adható a szerkesztéshez, így akár otthoni csoportmunkának is kiadható.

Készítette: Mészáros Mónika
Átdolgozta: Hülber László

A bejegyzés trackback címe:

https://etanar.blog.hu/api/trackback/id/tr64799848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása