Digitális tanulás-tanítás

Digitális tanulás-tanítás

Interaktív szolfézs

2013. március 07. - bereczkianiko

EarMaster School 5.0.0.634 full keygen free.png

Sok gyermeknek a szolfézs tanulása nem túl izgalmas elfoglaltság, ezen segíthet a következő program. 

Az EarMaster szoftvercsomag célja a szolfézs ismeretek elsajátítása, de leginkább a zenei hallásunkat fejleszthetjük vele. A programnak létezik "PRO" és "SCHOOL" változata. Előbbi az egyedi tanulók igényeihez igazodik, utóbbi a tanárok által megalkotott feladatsorok és ellenőrzési lehetőség miatt elsősorban a zeneiskolai oktatásban használhatók jól.

Az EarMaster School kották, skálák, hangjegyek és ritmusok oktatására használható, amely elősegíti az egyéni és csoportos tanulást elektronikus úton. Az EarMaster iskolában a házi feladatot a szoftver által, valamint levélben is megkaphatják a tanártól, ezt követően a hallgatók a kész házi feladatot ugyan csak levélben adják be. Így a tanár gyorsan áttekintheti a diákok eredményét, illetve statisztikát is készíthet.

Az oktatórészben jazz és általános rész található 651 leckével. A gyakorlás módját személyre szabottan állíthatjuk be. Nagyon interaktív, és állandó visszajelzést ad mindenről, amit csinálunk.

Haladóbbaknak ajánlható az EarMaster Essential, amely 139 fokozatosan nehezedő leckét tartalmaz a klasszikus zenétől a rockig, beleértve a jazz akkordokat, swing ritmusokat.

A program magyar nyelvű változata az alábbi linkről tölthető le: http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/earmaster-school-5--magyar--YN12.html

Készítette: Bereczki Anikó
Átdolgozta: Hülber László

A bejegyzés trackback címe:

https://etanar.blog.hu/api/trackback/id/tr494939402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Somogyvári Csilla 2013.04.03. 17:09:39

Sajnos nem tudtam letölteni a programot de kíváncsi vagyok rá. Saját tapasztalatom szerint azonban a "gépi" zene nem alkalmas a zenei hallás fejlesztésére. Erre kizárólag az emberi hang a vox humana alkalmas. Biztosan érdekessé lehet vele tenni az órát és amint tehetem ki is fogom próbálni.

hulberl 2013.04.04. 11:54:01

@Somogyvári Csilla: Kedves Csilla. Most valóban nem lehet letölteni a szoftverbázisról. Ha később sem változik a helyzet, akkor lecserélem a linket. Addig próbáld meg ezt: www.earmaster.com/download/k/284148/Earscl5setup.exe
Szerintem adj esélyt a programnak, külföldön a nehéz felvételikre is az EarMaster segítségével készülnek!

Somogyvári Csilla 2013.04.05. 11:28:50

Köszönöm a segítséget, ezen a linken már sikerült letöltenem. Valóban látványossá és érdekesebbé tehető a szolfézs órai gyakorlás, de ehhez akkor a "számtek" teremben kell órát tartanom. Még magam is próbálkozok a feladatokkal, nem igazán értem néhánynak a megoldási lehetőségét.
süti beállítások módosítása