Digitális tanulás-tanítás

Digitális tanulás-tanítás

Okosdoboz.hu - interaktív online feladatok alsó tagozatban

2013. június 04. - hulberl

okos.jpg

Az okosdoboz.hu egy olyan interaktív online feladatlap és értékesítő oldala, amely az alsó tagozat 1-4. osztályának kínál 21. századi alternatívát 6 műveltségi terület (algebra-geometria, olvasás-szövegértés, nyelvtan, vizuális kultúra, környezetismeret, ének-zene) egy-egy anyagának az elsajátításához. A teljes verziójú szoftver offline, iskolai számítógépek segítségével, internet kapcsolat nélkül is beépíthető az oktatásba segédanyagként. A segédanyag kifejezés fontos, mert nem helyettesíti a hagyományos tankönyveket és munkafüzeteket, hanem (egyenlőre) ezek mellett használható. A weboldalon a szoftvercsomag jelentős részét ingyen használhatjuk egy-egy feladat jelent kivételt.

Úgy gondolom, hogy az ilyenfajta informatikai megoldásoknak egyre nagyobb szerepet kell szánni már az alsó tagozatosak tanításában is, mert a hagyományos tanítási eszközök egyre kevésbé lesznek képesek lekötni a számítástechnikai eszközök között szocializálódó fiatalokat. A motiváló hatást tovább erősíti, ha a feladatokat interaktív táblán alkalmazzuk.

A különböző feladatok nem túlbonyolított, a funkciónak maximálisan alárendelt grafikai megoldásokkal készültek. Az adott korosztály szintjéhez igazítva, sokszínű, többségében a gyermekek (még) fejlett vizuális képességeire épít az ismeretanyag átadásához. Fontos megjegyezni, hogy a a szoftver hivatalos tankönyvi minősítéssel rendelkezik, és külön leírást tartalmaz az egyes feladatokhoz a diákok és tanárok részére is, valamint elérhetőek az egyes anyagokhoz tartozó komplett óravázlatok is. A programot tantárgyanként és évfolyamonként is meg lehet vásárolni, de természetesen egyben is hozzáférhető, az érdeklődő iskoláknak.

Készítette: Gábor Gergő
Átdolgozta: Hülber László

A bejegyzés trackback címe:

https://etanar.blog.hu/api/trackback/id/tr974905729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása