Digitális tanulás-tanítás

Digitális tanulás-tanítás

"Száz szép kép" sorozat

2013. március 15. - hulberl

munkacsy__siralomhaz_1053861_5002_1.jpg

A "Száz szép kép" sorozata Magyar Elektronikus Könyvtár és a Képzőművészet Magyarországon c. virtuális kiállítás fejlesztői által 2003-ban elnyert IHM-ITP2 pályázat, valamint az Internet Szolgáltatók Tanácsának támogatásával készült. 

A MEK ezen alkalmazásának célja, hogy a művészettörténetet tanító pedagógusok és tanulók számára olyan összeállítást nyújtson a magyar képzőművészet alkotásaiból, amely felöleli több száz album, szakirodalom és műelemzés tartalmát. Nemcsak jól ismert, népszerű alkotót tartalmaz a gyűjtemény, hanem a méltatlanul háttérbe szorult művészekkel is könnyen megismerkedhet az érdeklődő.

Az oldalra érkezők elé tárul a bemutatott művészek és művek listája ábécé sorrendben, de természetesen a keresőbe beírva, vagy a kezdőbetűre kattintva is elérhetjük a megtekinteni kívánt művészt.
Ha például Munkácsy Mihály Siralomház c. művére és annak irodalmára vagyunk kíváncsiak, kikeressük ezt a címet és rákattintva a következő adatokkal ismerkedhetünk meg: életrajzi adatok, művészettörténeti háttér, a mű születése, műelemzések, cikkek, dokumentumok és érdekességek.

Remek lehetőséget kínál rajz ill. művészettörténet órán kiselőadások készítésére. A tanulók az különböző adatok elolvasása után olyan összefoglalót tudnak készíteni, mely magában foglal minden tudnivalót, mégsem kellett a könyvtárban tölteni napokat az albumok lapozgatásával.

http://mek.oszk.hu/kiallitas/keptar/

Készítette:
Pécsi Vivien

A bejegyzés trackback címe:

https://etanar.blog.hu/api/trackback/id/tr64507419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Udvardy Endre Ádám 2013.05.12. 00:48:31

Ezeket a képeket nézegetve juthatunk el a 0. kulcskompetenciához!
süti beállítások módosítása