Digitális tanulás-tanítás

Digitális tanulás-tanítás

Weboldal a biztonságos és tudatos internethasználatra való neveléshez

2013. szeptember 14. - hulberl

safer.JPG

A Safer Internet weboldal célja  az internet és online-technológiák használatának biztonságosabbá tétele, különösen a gyermekek számára és a jogellenes, valamint káros tartalom elleni küzdelem hatékonyságának biztosítása. A megfelelő információk eljutását nagyban segíti, hogy a weblap megnyitásakor meg kell adnunk, hogy mely korosztály számára keresünk információt (lásd a képet). Kiválasztás után a célcsoportnak megfelelő tartalommal a következő lehetőségek közül választhatunk:

  • hírek: pályázatokkal, könyvmegjelenésekkel, rendezvényekkel stb. kapcsolatos információkhoz juthatunk
  • tippek: a tudatos digitális állampolgárrá váláshoz kapunk jó tanácsokat.
  • videók: a kisebbeknek játékos formába öntött nevelő célzatú videókat találunk itt, az idősebbeknek gondolkoztató témájúakat
  • letöltések: hasznos infografikákat, kézikönyvet, posztert, szórólapot stb. tölthetünk le.

A "Hotline" gombra kattintva lehetőség nyílik jogsértő tartalmak bejelentésére, amelyeket szükséges esetben rendőri intézkedések követnek. 

Az anyagok figyelemfelkeltőek és úgy közvetítik az információkat, hogy az könnyen emészthető legyen. A kisebbek számára is természetesen egyszerű, de hatásos üzeneteket fogalmaznak meg az oldal szerkesztői. 

A bejegyzés készítője: Makádi Balázs
Átdolgozta: Hülber László

A bejegyzés trackback címe:

https://etanar.blog.hu/api/trackback/id/tr384905634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása