Digitális tanulás-tanítás

Digitális tanulás-tanítás

Videók, leírások, mérhető tudás 5 perc alatt!

2013. március 15. - hulberl

suliaw_1.jpg

A www.suliaweben.hu oldal középiskolásoknak készült, segítendő az iskolai feleletekre, dolgozatokra, szóbeli érettségire történő felkészülést.

Az oldalra mindenekelőtt érdemes regisztrálni, hogy minden funkciót elérjünk; ez nem tart tovább fél percnél, viszont lényegesen több tartalmat tesz elérhetővé. Regisztráció ill. belépés nélkül csak a videók megtekintéséhez van jogunk, míg belépés után már a teszteket is kitölthetjük.

Az oldalon 5 tantárgy tananyagait érhetjük el: angol, biológia, földrajz, irodalom és történelem. A nagyobb témakörök kisebb témákra vannak osztva; ezeket külön-külön is megtekintheti a tanuló, de az oldal felhívja a figyelmet: hatékonyabb, ha egyben nézzük meg az egyes témakörökhöz kapcsolódó videókat. 

Egy-egy "tanvideó" átlagosan 2-3 perc hosszú, jól összefoglal egy témakört, nem unalmasan elnyújtott. A diákok könnyen tehetnek szert új ismeretanyagra, vagy ismételhetik át, mélyíthetik el az iskolában tanultakat. Alkalmas betegség alatti tanuláshoz, vagy lábadozás utáni pótláshoz, felzárkózáshoz is. Az angollal foglalkozó videókat bátran merem ajánlani nyelvvizsgára készülőknek is!

Pozitívum, hogy minden videó alatt egy rövid szöveges vázlatot találunk, ami összefoglalja a kulcsfogalmakat, legfontosabb tényeket. 

Teszteket a gyerekek a nagy témakörök megismerése után tölthetnek ki, egyszerű igaz-hamis- és többszörös választás típusú feladatokkal ellenőrizhetik tudásukat. 

A címoldalon a címkefelhő minden tantárgy címkéit tartalmazza, de egy konkrét terület menüjébe érkezve már csak az ahhoz kapcsolódó kulcsszavakat láthatjuk: így igazán könnyű áttekinteni a tananyagokat.

Bejelentkezett felhasználóinak az oldal megmutatja, hány videót tekintett meg, mennyi tesztet töltött ki. 

Készítette: Gyarmati Ágnes
Átdolgozta: Hülber László

A bejegyzés trackback címe:

https://etanar.blog.hu/api/trackback/id/tr294875319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemes_Zoltán_szeged 2013.05.12. 21:32:30

Nagyon jó a www.suliaweben.hu olal. Eddig még nem is ismertem.
süti beállítások módosítása