Digitális tanulás-tanítás

Digitális tanulás-tanítás

Interaktív német nyelvű tananyagok

2012. július 23. - raczanita

A Deutsche Welle honlapja interaktív tananyagaival nagy segítségére lehet mind a németül tanulóknak, mind a némettanároknak.

A nyelvi tartalmak a feldolgozott témák sokszínűsége miatt a nyelvórák alappillérét képezheti. Az autentikus újságcikkek mellett a 'Media Center' menüpont alatt élő televíziós és rádiós adásokat hallgathatunk, a 'Deutsch lernen' pedig online kurzusokat, regényeket ill. a tanárok számára hasznos, készségfejlesztő feladatokat tartalmaz. A feladatok a kezdőktől a haladókig mindenkinek tudnak újat kínálni.

A szókincset, nyelvtani ismereteket bővítő/gyakoroltató, ill. az olvasásértést fejlesztő interaktív tananyagokkal színesíthetjük óráinkat, ugyanakkor kiváló lehetőségünk nyílik a célnyelvi kultúra bemutatására is.

http://www.dw.de/dw/0,,14199,00.html

Készítette: Rácz Anita

A bejegyzés trackback címe:

https://etanar.blog.hu/api/trackback/id/tr524383399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerencse Noémi 2012.12.04. 15:12:52

Én eddig csupa jót hallottam erről az oldalról, hiszen nagyon sokat tudott segíteni azoknak is, akik csak ismerkedtek a német nyelvvel. Egy ismerősöm külföldi munkát vállalt, és a honlap segítségével készítette fel magát arra, hogy be tudjon illeszkedni az új környezetébe. Az interaktív és színes anyagoknak köszönhetően ez gyorsan valósult meg.

ErosA 2012.12.14. 18:47:24

Ez egy szuper oldal. Egy berlini nyelvtanfolyamon veszek részt jelenleg és ott is sokszor tanulunk a Deutsche Welle segítségével. Nagyon hasznosnak tartom, hogy a rádióadásokban hallható szavakat, kifejezéseket megmagyarázza, ezáltal rengeteg új szót lehet tanulni, tehát kiváló a szókincs bővítésére. Én is csak ajánlani tudom mindenkinek.

Hevesi Éva 2013.05.09. 18:28:44

Hobbi szinten eddig is érdekelt a német nyelv.
Szabadidőben ezzel próbálom fejleszteni tudásom és ez egy nagyon hasznos oldal azoknak, akik szintén szeretnék tudásukat bővíteni.
süti beállítások módosítása