Digitális tanulás-tanítás

Digitális tanulás-tanítás

Történelem Klub - források, térképek, érdekességek történelemórára

2013. március 06. - hectorgrof

Untitled-1.jpg

Jó szívvel ajánlom figyelmébe a Kedves Olvasónak, a következő honlapot, amely nemcsak a történelmet tanulóknak és tanítóknak lehet hasznos, hanem azok számára is, akik a múlt egy szeletét puszta érdeklődésből szeretnék megismerni.

A „Történelem Klub” egyfajta gyűjtőhelyként funkcionál, ahol számos történelmi vonatkozású cikkel találkozhatunk korszakonként csoportosítva, az ókortól kiindulva egészen a XX. századig. A honlap szerkesztői kiemelték egy-egy menüpont alá a magyar történelemmel kapcsolatos írásokat, valamint a sokak számára oly népszerű második világháborúval fogalakozó rövid tanulmányokat is. Ezekhez kapcsolódik egy adattár, ahol sorra veszik például az USA elnökeit, vagy a magyar királyok kronologikus felsorolását. A weboldalon rendelkezik még egy térképtárral és egy érdekesség gyűjteménnyel is, ahová azok a írások kerültek be, amelyek leginkább meg szokták ragadni a diákság figyelmét és a történelem könyvekben apró betűvel szerepelnek.

A cikkek jól áttekinthetőek, olvasmányosak és a legtöbbjük tartalmaz képeket és térképvázlatokat is. Ideális kiegészítői az iskolai tananyagnak, legfőképpen a középiskolában, de az egyetemen is hasznos lehet, mert jól összefoglalnak egy-egy részegységet az adott korszakból. 

A honlap tartalma (körülbelül 400 cikk) folyamatosan bővül és akár mi magunk is szerzővé válhatunk, a beküldött rövid értekezéseket ugyanis, lektorálás után közzéteszik a honlapon. Az írásaink elküldéséhez, valamint a chat használatához, regisztráció szükséges. Fontos lehet még, hogy a kis tanulmányok nyomtatható verzióban is elérhetők (képekkel, térképekkel együtt), így nem kell bajlódnunk a letöltéssel és a szerkesztéssel.

A honlap linkje: http://www.tortenelemklub.com/

Készítette: Nagy Arnold
Átdolgozta: Hülber László

A bejegyzés trackback címe:

https://etanar.blog.hu/api/trackback/id/tr1004953579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemes_Zoltán_szeged 2013.05.13. 08:09:01

Megyek csatlakozok a klubhoz. A történelem mindig is érdekelt.
süti beállítások módosítása