Digitális tanulás-tanítás

Digitális tanulás-tanítás

Fizika oktatáshoz videók

2013. március 07. - Beáta M. Dominika

 
( kattints a képre)

A Fizika tanítása során elengedhetetlenül szükséges hogy folyamatosan ébren tartsuk a gyerekek érdeklődését.

A legkönnyebben kísérletek bemutatásával lehet motiválni a diákokat. Azonban sok olyan kísérlet van, melyet időhiány,  felszereltség hiány miatt, vagy egyszerűen azért, mert középiskolában veszélyes,  nem mutatható be. Ilyenkor nagy segítség lehet egy megfelelő videofilm.

Számos ilyen videót készít a SZERTÁR. A videó filmek egy-egy fizikai jelenséghez, törvény szerűséghez köthetőek. Rövid 1-2 perces igényesen készített bejátszások, amelyek kiválóan alkalmasak a tanórai bemutatásra. A Szertár Videókat összegyűjtve a következő honlapon találod: http://www.szertar.com/ Ezen az oldalon mindig újabb és újabb érdekes fizikai kísérleteket bemutató videókat tölt fel Zsíros László a budapesti Csodák Palotájának képviseletében.

Ha adott tananyaghoz vagy témához keresel videót, akkor a megfelelő kereső ablakban  kereső szó segítségével teheted ez. Szinte minden a fizika órán előkerülő témával kapcsolatban van felhasználható kis film ezen az oldalon. 

Készítette: Varga Beáta

A bejegyzés trackback címe:

https://etanar.blog.hu/api/trackback/id/tr664948918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemes_Zoltán_szeged 2013.05.12. 21:34:01

Imádom a fizikát. Szerintem egy jó előadás azonnal megfogja a diák figyelmét és ez végigkíséri a tanéven.
süti beállítások módosítása