Digitális tanulás-tanítás

Digitális tanulás-tanítás

Interaktív szimulációk természettudományos tantárgyakhoz

2011. augusztus 17. - hulberl

 

 

 

 

 

 

 

 

A magyarra lefordított PhET szórakoztató, interaktív és kutatáson alapuló ingyenes szimulációkat ajánl fel természettudományos jelenségekről. A szimulációk segítik a diákokat abban, hogy kapcsolatot találjanak a hétköznapi jelenségek és a mögöttes tudomány között, elmélyítve a fizikai világ megértését és értékelését.

Hogy a diákok vizuálisan is képesek legyenek megragadni fogalmakat, a PhET szimulációk a szem számára láthatatlan dolgokat animálnak különböző grafikák segítségével, melyeket olyan intuitive kézenfekvő eszközökkel szabályoznak, mint kattintás és vonszolás az egérrel, csúszkák és rádiógombok. A kvantitatív vizsgálódások megkönnyítésére szimulációink némelyike mérőeszközöket - pl. mérőlécet, stoppert, feszültségmérőt vagy hőmérőt - is felajánl. Miközben a felhasználó ezeket az interaktív eszközöket használja, az animációk nyomban reagálnak, amivel hatékonyan illusztrálják az ok-okozat kapcsolatát, akár egyszerű szimulációról van szó, akár többszörösen összetett prezentációról (mely tárgyak mozgását, grafikonokat, numerikus kijelzőket stb. egyszerre jelenít meg).

A szimulációkat 5 tantárgy köré csoportosították: fizika,biológiakémiaföldtudományok és matematika.

Példák: Felhajtó erő vizsgálata,Táplálkozás és testmozgásMolekulaépítőGleccserek, Másodfokú polinomrajzoló

A bejegyzés trackback címe:

https://etanar.blog.hu/api/trackback/id/tr713160175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása