Digitális tanulás-tanítás

Digitális tanulás-tanítás

Szókereső használata

2012. november 29. - Tóth Imre1

szotabla.jpg

Az interaktív táblát használók körében régóta kedvelt a szókereső feladatok használata. Betűk tengerében kell (felsorolt) szavakat megkeresni. Műveltségi területtől függetlenül használható egy téma alapszavainak a megismeréséhez. A diákok egymásután jöhetnek ki egy-egy szót megtalálni, de csapatjátékként is alkalmazható.

A szótáblák hatékony és gyors összeállítására a következő magyar ékezetes betűket is kezelő honlapot ajánlom: http://softschools.com/language_arts/worksheets/word_search_maker/

A felület egyszerűen kezelhető. Meg kell adni a feladat címét; vesszővel elválasztva beírni a kívánt szavakat; meghatározni a sorok és az oszlopok számát. Elhelyezhető a megoldás is ha bepipáljuk a mutasd a válaszokat (Show Answers) jelölőnégyzetét. A legvégén Generate gomb. Bármelyik tábla képkivágójával (vagy a Windows Képmetsző programjával) át lehet tenni a táblafelületre, a szükséges részeket majd nagyítani azokat. 

Készítette: Tóth Imre
Átdolgozta: Hülber László

A bejegyzés trackback címe:

https://etanar.blog.hu/api/trackback/id/tr134933239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása